Peraturan Permainan Kad Poker

Poker

Peraturan poker dalam talian sama dengan peraturan kasino sebenar. Ramai orang percaya bahawa keberuntungan itu penting, tetapi tidak ada keraguan bahawa pengetahuan menyeluruh mengenai peraturan poker yang digabungkan dengan kemahiran peribadi pemain akan membuat perbezaan di meja. Oleh kerana pemain mempunyai lima kad, satu dengan skor tertinggi akan berpeluang memenangkan pot dengan semua cip di dalamnya. Tidak dinafikan bahawa semakin besar pengetahuan mengenai peraturan poker biasa atau dalam talian, semakin besar peluang untuk menang.

Tangan poker (dari terendah hingga tertinggi):

Kad Tinggi

Peraturan poker dalam talian menentukan “kad tinggi”, lima kad dengan  mega888  berbeza dan tidak ada pasangan. Sebagai contoh, jika anda berhadapan dengan dua tangan, yang pertama terdiri dari 2-4-5-9-J, dan yang kedua sebagai ganti 2-3-70-10-K, yang kedua akan menang kerana mengandungi King In Sekiranya kedua-dua tangan mempunyai kad yang sama tinggi, pemain yang akan memberikan kad tertinggi di tangan seterusnya.

Pasangan

Tangan ini adalah apabila anda mempunyai sepasang kad dengan kedudukan yang sama. Di bawah peraturan poker, di mana dua pemain mempunyai pasangan yang sama, tangan dimenangkan oleh sesiapa yang mempunyai kad tertinggi dari tiga pasangan yang tidak berpasangan.

Dua Pasangan

Tangan ini terdiri daripada dua pasang kad dan satu kad. Sekiranya dua pemain mempunyai pasangan tinggi yang sama, tangan yang menang akan ditentukan oleh pasangan kedua. Seperti yang ditentukan oleh peraturan poker dalam talian, jika kedua-dua pasangan itu sama, tangan dimenangkan oleh sesiapa yang mempunyai kad tunggal tertinggi.

Tris

Tangan ini mempunyai tiga kad dengan kedudukan yang sama dan dua kad. Oleh kerana peraturan poker dalam talian menentukan penggunaan setumpuk 52 kad, kecuali dalam kes di mana anda boleh bermain kad liar (dalam bahasa Inggeris ditentukan liar) tidak mungkin memiliki dua tangan ‘Tris’ yang sama. Dalam kes Tris dengan kad liar, tangan kemenangan yang membuat kertas (bukan sebahagian daripada trio) adalah yang tertinggi, yang disebut “kicker”.

Skala

Tangan mempunyai lima kad berturut-turut dengan biji yang berbeza. Peraturan menentukan bahawa ace poker dalam talian, dalam hal skala, dapat digunakan sebagai kartu tinggi atau kartu rendah. Sebagai contoh, Ace tinggi berada pada skala 10 Jack, Queen, King dan Ace, sementara kad rendah adalah lurus A-2-3-4-5. Di antara dua skala, menangkan satu dengan kad tertinggi.

Warna

Ini adalah kad yang terdiri daripada lima kad biji regangan yang tidak berurutan. Peraturan poker menetapkan bahawa jika dua pemain menunjukkan tangan berwarna, menang kad dengan tangan tertinggi.

Penuh

Terdiri daripada pasangan dan trio, mengikut peraturan bermain poker dalam talian yang dinilai berdasarkan Tris dan kemudian, menurut pasangan. Contohnya, tangan yang terdiri daripada satu set 6 dan sepasang empat kemenangan pada satu set 5 dan sepasang 3. Bermain dengan kad liar, sekiranya berlaku persamaan, pasangan yang lebih tinggi akan menentukan kemenangan.

Poker

Poker terdiri daripada empat kad satu peringkat dan satu kad. Dalam kes dua tangan poker, peraturan poker menetapkan bahawa pemenang ditentukan oleh kad tertinggi yang membentuk dua kumpulan empat kad. Dalam permainan kad liar, kad penendang akan menentukan tangan yang menang.

Siram Lurus

Kad ini terdiri daripada lima kad berturut-turut dengan saman yang sama, yang kad tertinggi adalah King atau kurang. Sekiranya berlaku seri, peraturan poker di jaring diberikan kepada pihak yang memenangkan Straight Flush dengan tangan tertinggi. Sebagai contoh, straight flush terdiri daripada panel yang terdiri daripada 6-7-8-9-10 beat 2-3-4-5-6 spade.

Royal Flush

Poker Rules of Poker memberikan penghargaan ini kepada skor tertinggi. E ‘terdiri daripada lima kad teratas dengan saman yang sama, 10 Jacks, Queen, King dan Ace. Tidak ada hubungan antara dua tangga.

Lima jenis

Tangan ini terdiri daripada empat kad satu peringkat dan satu kad liar adalah permainan paling berprestij dalam kad liar. Sekiranya dua pemain atau pemain menunjukkan dua tangan “Five of a Kind”, peraturan poker internet untuk memberikan kemenangan yang mempunyai kad muka peringkat tertinggi.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *