Pengenalan kepada Kejohanan Poker Heads Up Kebangsaan

Acara Poker gemilang yang biasanya dikenali sebagai Kejohanan Poker Heads-up Kebangsaan telah menjadi perayaan yang paling dinanti-nantikan dalam kalendar poker. Acara yang menakjubkan ini telah berlangsung sejak tahun 2005 dan tahun ini adalah yang ketujuh, di mana siapa dunia Poker berkumpul dan bersatu untuk menunjukkan kemahiran Poker mereka kepada ribuan peminat yang menonton dengan cemas. Acara ini telah dimulakan oleh televisyen NBC untuk mempamerkan pemain Poker terbaik untuk datang dan menunjukkan kemahiran mereka kepada penonton di seluruh dunia MEGA888.

Walaupun sesetengah mungkin mempersoalkan kesahihan kejohanan ini kerana para peserta sentiasa dijemput daripada pasukan pemilihan NBC Poker, tetapi proses itu mempunyai banyak uji bakat setiap tahun di bandar-bandar yang berbeza untuk mencari yang terbaik di dunia Poker. Setiap tahun barisan pemain yang berbintang menampilkan pemain Poker yang kaya dan terkenal dengan pelbagai selebriti juga. Kejohanan Poker Heads Up Kebangsaan adalah kejohanan pertama seumpamanya dalam sejarah penyiaran Amerika Syarikat, tetapi setiap tahun kapal penonton telah meningkat dengan luar biasa dan hadiah meningkat juga.

Struktur Kejohanan Poker Heads Up Kebangsaan telah dibangunkan sejajar dengan kejohanan bola keranjang, yang selalunya merupakan acara sukan kolej yang paling popular tidak dapat dinafikan. Proses bermain adalah mudah, pemain yang berbeza ditetapkan menentang lawan yang berbeza dari seluruh negara, dan pemenang meneruskan ke peringkat seterusnya. Untuk memenangi kejuaraan ini seseorang perlu menewaskan enam pemain.

Pusingan pertama kejohanan bermula dengan pemain yang berbeza diasingkan ke dalam kumpulan berbeza yang dipanggil kurungan. Terdapat empat kurungan yang dinamakan sebagai kelab, hati, berlian dan penyodok. Para pemain diundi secara rawak dan setiap pasangan bertarung untuk menunjukkan keunggulan dalam kemahiran Poker. Dari setiap kurungan pemenang meneruskan pertarungan di antara kurungan. Walaupun nama kurungan mungkin kedengaran tidak penting tetapi terdapat banyak cerita menarik tentang kurungan yang bertuah atau terkutuk juga. Permainan diteruskan antara kurungan terbaik untuk mencari yang terbaik daripada tiga daripada Diamonds, Spades, Hearts dan Clubs. Begitu juga dua pemain yang paling banyak menunjukkan kemenangan dimasukkan ke dalam perlawanan akhir kerana salah seorang daripada mereka dinobatkan sebagai juara.

Idea NBC Heads Up Poker Championship adalah berdasarkan kejayaan pelbagai kejohanan Eropah yang serupa. Kejohanan ini sering dibandingkan dengan Kejohanan Heads-Up Dunia, yang merupakan kejohanan terbuka dan sesiapa sahaja boleh mendaftar untuk mengambil bahagian. Kejohanan Poker Ketua Kebangsaan ke-7 adalah acara bulan pada Mac 2011, dan menarik ribuan peminat untuk menonton dan belajar daripada idola Poker mereka.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *